Vlaams Bouwmeester en de open oproep

De centrale missie van het bouwmeesterschap is het bevorderen van de architecturale kwaliteit van de gebouwde omgeving. De Vlaams Bouwmeester en zijn team begeleiden publieke opdrachtgevers bij het ontwerpen en realiseren van gebouwen, publieke ruimte, landschap en infrastructuur. De Vlaams Bouwmeester wil publieke bouwheren bijstaan in hun zoektocht naar een projectregisseur of een ontwerper voor hun project.

De Vlaamse Regering stelde architect Erik Wieërs vanaf 17 augustus 2020 aan als Bouwmeester voor een periode van vijf jaar.Voor gebouwen vanaf 10 000 m² is er een verplichte consultatie. De adviserende rol van de Bouwmeester maakt evenwel geen deel uit van de subsidiëringsprocedure.Informatie over de activiteiten van de Vlaams Bouwmeester op het vlak van schoolgebouwen kan u vinden op de website scholenbouwen.be.Open oproep

De Open Oproep is een onderhandelingsprocedure die de publieke bouwheer in staat stelt om, op basis van een sterke maatschappelijke visie, de meest adequate ontwerper voor zijn project te kiezen. De publieke bouwheer wordt doorheen dit traject vakkundig bijgestaan door de Vlaams Bouwmeester en zijn team.

U kan bij de Vlaams Bouwmeester terecht voor advies of voor deelname aan een Open Oproep. 

 

Meer weten?

De publicatie “Open Oproep. Handleiding voor de publieke bouwheer”