U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

01 juni 2021

8.000 nieuwe schoolbanken

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim 24 miljoen euro in 125 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. Deze investering komt ten goede van meer dan 8.000 leerlingen. “Extra capaciteit is noodzakelijk”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Vlaanderen bouwt letterlijk aan de toekomst: aan meer en kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Lees meer

20 mei 2021

10 mei 2021

Scholenbouwprogramma schiet op gang met nieuwe jezuïetenschool in Molenbeek

Het scholenbouwprogramma volgens de DBFM-formule (Design, Build, Finance, Maintain – Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden) wordt op gang getrokken met de Egied Van Broeckhovenschool: een nieuwe Nederlandstalige jezuïetenschool in Molenbeek. De voorkeursbieder is nu bekend: het schoolbestuur kan nu starten met de onderhandeling voor het afsluiten van de DBFM-overeenkomst die moet resulteren in de bouw van de nieuwe school. Die nieuwe school zal goed zijn voor 13.000 m² nieuwe of grondig gerenoveerde gebouwoppervlakte. Het scholenbouwprogramma zal in totaal 250.000 m² nieuwe schoolgebouwen creëren. “Wie inzet op de kwaliteit van onderwijs, moet ook inzetten op kwalitatieve infrastructuur voor onderwijs”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Lees meer

07 mei 2021

Spaarders kunnen zelf investeren in ‘Scholen van Vlaanderen’

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft bij de opening van een van de laatste scholen van het ‘Scholen van Morgen’-programma het nieuwe programma ‘Scholen van Vlaanderen’ voorgesteld. Het gaat om een investeringsgolf van € 1 miljard: goed voor 120 nieuwe scholen, waar ruim 50.000 leerlingen terecht kunnen. Voor het eerst zullen gewone Vlamingen ook hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “Zo kan je heel letterlijk investeren in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts. “Deze nieuwe scholen zullen zo meer dan ooit de scholen van Vlaanderen en de Vlamingen zijn”. 

Lees meer

04 mei 2021

Kwaliteitsvolle scholenbouw zorgt voor meer capaciteit in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde vorige maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in bijna 150 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet ging het om € 23 miljoen voor 145 projecten over gans Vlaanderen. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 6.000 leerlingen.”

Lees meer

29 april 2021

Vacature: Afdelingshoofd Reguliere Financiering

We zijn op zoek naar een afdelingshoofd voor onze afdeling reguliere financiering. Wenst u ons team te versterken? 

Bekijk hier de vacature voor "Afdelingshoofd Reguliere Financiering"

Lees meer

06 april 2021

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Afgelopen week werd het scholenbouwproject Campus Barnum-VISO-Internaat Noord voor de Scholengroep Sint-Michiel Roeselare gepubliceerd.

Dit is meteen ook de voorlaatste publicatie binnen het projectspecifieke DBFM-programma.

Lees meer

01 april 2021

Start 182ste bouwwerf Scholen van Morgen en 169 projecten volledig opgeleverd

Op maandag 29 maart ondertekenden Hasp-O Centrum en de DBFM-vennootschap het laatste contract van Scholen van Morgen.  Dit betekent de start van de 182ste en laatste bouwwerf binnen het DBFM-programma. Het gaat om een nieuwe scholencampus van de Hasp-O Centrum te Sint-Truiden. Dit project is goed voor een investering  van 38 miljoen euro. De oplevering is voorzien begin 2023.

Lees meer

31 maart 2021

107 extra schoolbouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet gaat het om ruim € 10 miljoen voor 107 projecten over gans Vlaanderen. “Momenteel ligt ons onderwijs stil vanwege het coronavirus. Dat is een tegenslag, maar het betekent niet dat we onze schouders laten hangen. Ook nu blijven we investeren in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur”, aldus Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 4.060 leerlingen.

Lees meer

08 maart 2021

Scholen krijgen stimulans om hun infrastructuur te delen

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts ondersteunt scholen om hun infrastructuur buiten de lesuren open te stellen voor bijvoorbeeld sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. Vanaf vandaag en nog tot het einde van dit schooljaar kunnen scholen steun aanvragen voor een verbouwing of heraanleg die hun infrastructuur beter toegankelijk of gebruiksvriendelijker maakt . Hiervoor wordt € 10 miljoen voorzien. “Veel verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl er vlakbij prachtige infrastructuur bestaat die nog te weinig gebruikt wordt in het weekend of ’s avonds”, zegt Weyts. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en we willen dat zoveel mogelijk mensen genieten van die investeringen”.

Lees meer