U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

06 april 2021

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Afgelopen week werd het scholenbouwproject Campus Barnum-VISO-Internaat Noord voor de Scholengroep Sint-Michiel Roeselare gepubliceerd.

Dit is meteen ook de voorlaatste publicatie binnen het projectspecifieke DBFM-programma.

Lees meer

01 april 2021

Start 182ste bouwwerf Scholen van Morgen en 169 projecten volledig opgeleverd

Op maandag 29 maart ondertekenden Hasp-O Centrum en de DBFM-vennootschap het laatste contract van Scholen van Morgen.  Dit betekent de start van de 182ste en laatste bouwwerf binnen het DBFM-programma. Het gaat om een nieuwe scholencampus van de Hasp-O Centrum te Sint-Truiden. Dit project is goed voor een investering  van 38 miljoen euro. De oplevering is voorzien begin 2023.

Lees meer

31 maart 2021

107 extra schoolbouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet gaat het om ruim € 10 miljoen voor 107 projecten over gans Vlaanderen. “Momenteel ligt ons onderwijs stil vanwege het coronavirus. Dat is een tegenslag, maar het betekent niet dat we onze schouders laten hangen. Ook nu blijven we investeren in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur”, aldus Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 4.060 leerlingen.

Lees meer

08 maart 2021

Scholen krijgen stimulans om hun infrastructuur te delen

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts ondersteunt scholen om hun infrastructuur buiten de lesuren open te stellen voor bijvoorbeeld sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. Vanaf vandaag en nog tot het einde van dit schooljaar kunnen scholen steun aanvragen voor een verbouwing of heraanleg die hun infrastructuur beter toegankelijk of gebruiksvriendelijker maakt . Hiervoor wordt € 10 miljoen voorzien. “Veel verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl er vlakbij prachtige infrastructuur bestaat die nog te weinig gebruikt wordt in het weekend of ’s avonds”, zegt Weyts. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en we willen dat zoveel mogelijk mensen genieten van die investeringen”.

Lees meer

08 maart 2021

Meer dan 4.300 extra plaatsen in Vlaamse klassen

De Vlaamse Regering heeft 50 projecten goedgekeurd die samen 4.385 extra plaatsen in de klas realiseren. Het gaat stuk voor stuk om projecten die breed gedragen worden in de regio’s waar een capaciteitstekort dreigt in het secundair onderwijs.  “Al deze extra plaatsen komen op plaatsen waar ze het meeste nodig zijn”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We doen er alles aan om élke leerling een kwalitatieve plaats in de klas te garanderen”. 

Lees meer

03 maart 2021

Vlaanderen bouwt aan kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in februari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) geïnvesteerd in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet ging het om € 10 miljoen voor bijna 150 projecten over gans Vlaanderen. “Wij bouwen verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 3.000 leerlingen.”

Lees meer

01 maart 2021

Extra schoolruimte voor 100.000 leerlingen

Scholen kunnen vanaf vandaag huursubsidies aanvragen om sneller (extra) infrastructuur te realiseren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet voortaan elk jaar zo een oproep rond huursubsidies. Deze jaarlijkse oproepen moeten leiden tot 375 nieuwe projecten waarvan nog eens 100.000 leerlingen gebruik kunnen maken. Er wordt voorrang gegeven aan projecten die veel extra capaciteit creëren voor een langere periode en waarbij de extra infrastructuur gedeeld wordt met bijvoorbeeld sportclubs of jeugdverenigingen. “Elke leerling moet een kwalitatieve plaats in de klas hebben”, zegt Weyts. Waar de nood het hoogst is, willen we daarom vaker gaan huren en snelle oplossingen aanreiken”.

Lees meer

04 februari 2021

Steun voor 85 scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand zo’n € 28 miljoen in 85 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Lees meer

04 januari 2021

46 miljoen euro voor nieuwbouw of renovatie van scholen in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand zo’n € 46 miljoen in meer dan 100 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Lees meer

26 november 2020

Steun voor meer dan 100 scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert deze maand meer dan € 27 miljoen in wel 105 scholenbouwprojecten. “We blijven investeren in onze schoolinfrastructuur. Ook in moeilijke tijden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Er gaat flink wat geld naar nieuwbouwprojecten, maar we renoveren ook oudere schoolgebouwen met het oog op meer duurzaamheid en ecologie”.

Lees meer