U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

04 januari 2021

46 miljoen euro voor nieuwbouw of renovatie van scholen in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand zo’n € 46 miljoen in meer dan 100 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Lees meer

26 november 2020

Steun voor meer dan 100 scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert deze maand meer dan € 27 miljoen in wel 105 scholenbouwprojecten. “We blijven investeren in onze schoolinfrastructuur. Ook in moeilijke tijden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Er gaat flink wat geld naar nieuwbouwprojecten, maar we renoveren ook oudere schoolgebouwen met het oog op meer duurzaamheid en ecologie”.

Lees meer

25 november 2020

Wanneer opent uw nieuwe of gerenoveerde school?

Omdat u subsidies van AGION hebt ontvangen, houdt dit in dat u ons bij nieuwbouw of een volledige renovatie op de hoogte brengt van de vooruitgang van uw infrastructuurproject. Bezorg ons daarom via info@agion.be de datum van de eerstesteenlegging of de openingsdatum van de infrastructuur.

Lees meer

06 november 2020

259 extra plaatsen in het buitengewoon basisonderwijs

Dankzij een impuls van ruim € 7 miljoen worden er via 7 bouwprojecten 259 extra plaatsen gecreëerd in het buitengewoon basisonderwijs. Het gaat voornamelijk om extra plaatsen voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Het is de eerste keer dat er specifiek voor extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs extra middelen uitgetrokken worden.  “Dit past in een inhaalbeweging voor het buitengewoon onderwijs. We moeten meer focussen op de meest kwetsbare kinderen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We zetten nu eerst in op de plaatsen waar de noden het hoogst zijn”.

Lees meer

27 oktober 2020

Meer dan 100 extra scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 13 miljoen in 109 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur. De nood aan extra capaciteit is groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Naast nieuwbouwprojecten renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie, zodat deze gebouwen net als onze nieuwbouwprojecten voldoen in onder meer ventilatievoorziening.”, zegt Weyts.

Lees meer

23 oktober 2020

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Op 20 oktober 2020 werd er een nieuwe aanbesteding voor het vrij gesubsidieerd onderwijs  gepubliceerd.

Het gaat om het scholenbouwproject Projectcluster Organisatie Broeders van Liefde – KISP en omvat 3 scholenbouwprojecten namelijk (1) Styrka Gent in Zwijnaarde (2) Sint-Victor in Turnhout  en (3) Sint-Laurens + KISP in Zelzate.

Lees meer

05 oktober 2020

Webinar over verluchten en ventileren op school

Het departement Onderwijs en Vorming heeft een webinar gemaakt waarin 5 experten volgende vragen beantwoorden:

Lees meer

29 september 2020

€ 10,7 miljoen voor scholenbouw in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 10,7 miljoen in 102 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.

Lees meer

21 september 2020

Lokale besturen verdelen zelf € 34 miljoen extra capaciteitsmiddelen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts doet een beroep op de lokale besturen om de extra capaciteitsmiddelen voor extra plaatsen in de klas te verdelen. Er gaat € 34 miljoen extra naar 11 onderwijszones waar de capaciteitsnood zich het sterkst laat voelen. In elke onderwijszone is nu 1 lokaal bestuur aangeduid om een intergemeentelijke taskforce te coördineren. Uiterlijk tegen 20 november zal elke onderwijszone een concreet voorstel van verdeling van de extra middelen formuleren. “We willen snel schakelen”, zegt Weyts. “Lokale bondgenoten zijn het beste geplaatst om in te schatten waar de extra capaciteitsmiddelen het meeste goed doen”.

Lees meer

31 augustus 2020

26.000 extra plaatsen in de Vlaamse klassen

De Vlaamse Regering investeert € 237 miljoen in extra capaciteit voor het Vlaamse Onderwijs. Bovenop de € 196 miljoen capaciteitsmiddelen voor de periode 2019-2022 komen er nu nog eens € 34 miljoen extra capaciteitsmiddelen voor 2021. Die bijkomende middelen worden toegespitst op de regio’s waar de druk zich het sterkste laat voelen, zoals de Vlaamse Rand. De  investeringsimpuls mikt in totaal op zo’n 26.000 extra plaatsen. Bovendien worden er voor de eerste keer specifiek middelen uitgetrokken voor extra capaciteit in buitengewoon onderwijs. Het gaat om ruim € 7 miljoen. “We investeren in de kwaliteit van ons onderwijs en dus ook in een kwalitatieve plaats voor élk kind”, zegt Weyts.

Lees meer