U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

28 september 2021

Extra schoolbanken in Vlaamse klassen

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan meer dan 100 scholenbouw- of renovatieprojecten. Dat betekent goed nieuws voor meer dan 7.500 leerlingen in onze Vlaamse scholen. Vlaanderen investeert zo opnieuw in moderne klaslokalen en schoolgebouwen. “Meer dan ooit gaan we voor kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Onderwijsminister Weyts. “Dus zetten we ook in op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

 

Lees meer

03 september 2021

‘Scholen van Morgen’ in allerlaatste fase

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt vandaag de eerste steen van De Hasp-O Centrumschool in Sint-Truiden. Dit is meteen de laatste bouwwerf van het ‘Scholen van morgen’-bouwprogramma. “We leggen de eerste steen van de allerlaatste”, zegt Weyts. “Hier stopt ons bouwverhaal evenwel niet. We bereiden de toekomst volop voor mét een nieuwe investeringsgolf voor schoolinfrastructuur.”

Lees meer

03 september 2021

Extra schoolbanken in Vlaamse klassen

Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen. “Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Lees meer

05 juli 2021

Extra schoolbanken in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sluit het schooljaar 2020-2021 af met steengoed nieuws. Bijna 100 scholenbouwprojecten zullen met € 32 miljoen hun schoolinfrastructuur kunnen renoveren en moderniseren. “Om en bij de 12.000 leerlingen zullen kunnen gebruik maken van gloednieuwe infrastructuur”, zegt Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”

Lees meer

01 juni 2021

8.000 nieuwe schoolbanken

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim 24 miljoen euro in 125 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. Deze investering komt ten goede van meer dan 8.000 leerlingen. “Extra capaciteit is noodzakelijk”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Vlaanderen bouwt letterlijk aan de toekomst: aan meer en kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Lees meer

10 mei 2021

Scholenbouwprogramma schiet op gang met nieuwe jezuïetenschool in Molenbeek

Het scholenbouwprogramma volgens de DBFM-formule (Design, Build, Finance, Maintain – Ontwerpen, Bouwen, Financieren, Onderhouden) wordt op gang getrokken met de Egied Van Broeckhovenschool: een nieuwe Nederlandstalige jezuïetenschool in Molenbeek. De voorkeursbieder is nu bekend: het schoolbestuur kan nu starten met de onderhandeling voor het afsluiten van de DBFM-overeenkomst die moet resulteren in de bouw van de nieuwe school. Die nieuwe school zal goed zijn voor 13.000 m² nieuwe of grondig gerenoveerde gebouwoppervlakte. Het scholenbouwprogramma zal in totaal 250.000 m² nieuwe schoolgebouwen creëren. “Wie inzet op de kwaliteit van onderwijs, moet ook inzetten op kwalitatieve infrastructuur voor onderwijs”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Lees meer

07 mei 2021

Spaarders kunnen zelf investeren in ‘Scholen van Vlaanderen’

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft bij de opening van een van de laatste scholen van het ‘Scholen van Morgen’-programma het nieuwe programma ‘Scholen van Vlaanderen’ voorgesteld. Het gaat om een investeringsgolf van € 1 miljard: goed voor 120 nieuwe scholen, waar ruim 50.000 leerlingen terecht kunnen. Voor het eerst zullen gewone Vlamingen ook hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “Zo kan je heel letterlijk investeren in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts. “Deze nieuwe scholen zullen zo meer dan ooit de scholen van Vlaanderen en de Vlamingen zijn”. 

Lees meer

04 mei 2021

Kwaliteitsvolle scholenbouw zorgt voor meer capaciteit in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde vorige maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in bijna 150 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet ging het om € 23 miljoen voor 145 projecten over gans Vlaanderen. “Vlaanderen bouwt verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 6.000 leerlingen.”

Lees meer

06 april 2021

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Afgelopen week werd het scholenbouwproject Campus Barnum-VISO-Internaat Noord voor de Scholengroep Sint-Michiel Roeselare gepubliceerd.

Dit is meteen ook de voorlaatste publicatie binnen het projectspecifieke DBFM-programma.

Lees meer

01 april 2021

Start 182ste bouwwerf Scholen van Morgen en 169 projecten volledig opgeleverd

Op maandag 29 maart ondertekenden Hasp-O Centrum en de DBFM-vennootschap het laatste contract van Scholen van Morgen.  Dit betekent de start van de 182ste en laatste bouwwerf binnen het DBFM-programma. Het gaat om een nieuwe scholencampus van de Hasp-O Centrum te Sint-Truiden. Dit project is goed voor een investering  van 38 miljoen euro. De oplevering is voorzien begin 2023.

Lees meer