U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

30 november 2021

Nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen voor bijna 7.000 leerlingen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna € 30 miljoen in 84 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. De nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur zal plaats bieden aan bijna 7.000 leerlingen. “We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, zegt Weyts. “Onze leerlingen en leraren horen in de beste omstandigheden onderwijs te kunnen volgen en geven.”

Lees meer

26 november 2021

Extra schoolruimte voor 18.000 leerlingen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts kent huursubsidies toe aan 65 scholen, zodat ze samen meer dan 115.000 m² extra klasruimte in gebruik kunnen nemen. Het gaat om een investering van jaarlijks € 6,4 miljoen die ten goede zal komen aan bijna 18.000 leerlingen. Scholen zullen de middelen onder meer gebruiken om modulaire units of een nabijgelegen gebouw te huren. Projecten die in één klap veel extra capaciteit opleveren en projecten die de extra infrastructuur buiten de schooluren delen met sportclubs of jeugdverenigingen kregen voorrang. “Met deze huursubsidies kunnen we kort op de bal spelen en snel extra schoolruimte winnen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we versneld oplossingen bieden op plaatsen waar de nood vandaag het hoogste is”.

Lees meer

23 november 2021

Startschot voor ‘Scholen van Vlaanderen’

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’. Het is de start van een nieuwe investeringsgolf van in totaal  € 1 miljard: goed voor 450.000 m² extra schooloppervlak, waar 85.000 leerlingen terecht kunnen. Voor het eerst zullen gewone Vlamingen ook hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. Scholen kunnen nog tot 30 maart 2022 een project indienen voor de eerste oproep. “We geven Vlamingen de kans om letterlijk te investeren in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts.

Lees meer

11 november 2021

Vacatures AGION

AGION is op zoek naar:

 

 

Lees meer

29 oktober 2021

Vlaanderen verbouwt en renoveert haar schoolgebouwen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim € 21 miljoen in 86 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. Die nieuwe schoolinfrastructuur zal onderdak bieden aan bijna 3.000 leerlingen. “Deze regeerperiode kunnen we met maar liefst 3 miljard euro de grootste noden lenigen,” zegt Weyts. “Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school kan gaan.”

Lees meer

25 oktober 2021

Huursubsidies

AGION lanceerde in het voorjaar een vijfde oproep voor huursubsidies. Heel wat schoolbesturen dienden een aanvraag in. De selectie van de dossiers is nu bijna afgerond en de beslissing zal worden voorgelegd aan de raad van bestuur van november.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet in zijn Masterplan Scholenbouw 2.0 voortaan jaarlijks in het najaar een nieuwe oproep. 

Lees meer

28 september 2021

Extra schoolbanken in Vlaamse klassen

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan meer dan 100 scholenbouw- of renovatieprojecten. Dat betekent goed nieuws voor meer dan 7.500 leerlingen in onze Vlaamse scholen. Vlaanderen investeert zo opnieuw in moderne klaslokalen en schoolgebouwen. “Meer dan ooit gaan we voor kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Onderwijsminister Weyts. “Dus zetten we ook in op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

 

Lees meer

03 september 2021

‘Scholen van Morgen’ in allerlaatste fase

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legt vandaag de eerste steen van De Hasp-O Centrumschool in Sint-Truiden. Dit is meteen de laatste bouwwerf van het ‘Scholen van morgen’-bouwprogramma. “We leggen de eerste steen van de allerlaatste”, zegt Weyts. “Hier stopt ons bouwverhaal evenwel niet. We bereiden de toekomst volop voor mét een nieuwe investeringsgolf voor schoolinfrastructuur.”

Lees meer

03 september 2021

Extra schoolbanken in Vlaamse klassen

Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen. “Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Lees meer

05 juli 2021

Extra schoolbanken in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sluit het schooljaar 2020-2021 af met steengoed nieuws. Bijna 100 scholenbouwprojecten zullen met € 32 miljoen hun schoolinfrastructuur kunnen renoveren en moderniseren. “Om en bij de 12.000 leerlingen zullen kunnen gebruik maken van gloednieuwe infrastructuur”, zegt Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”

Lees meer