U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

14 mei 2019

Vlaanderen investeert 1,7 miljoen euro in schoolspeelplaatsen

De Vlaamse regering maakt 1,7 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen "avontuurlijker en beweegvriendelijker" te maken. De Vlaamse ministers van Onderwijs, Sport en Jeugd lanceerden eind 2018 een oproep aan scholen om hun speelplaatsen aan te passen en meer sport en spel mogelijk te maken.

Lees meer

12 mei 2019

Oproep tot kandidaatstelling Schoolcontract

De Dienst Scholen (Brusselse Gewest) lanceert een oproep tot kandidaatstelling met het oog op de selectie van scholen die in aanmerking komen voor een Schoolcontract-programma in het kader van de 1e reeks (2020-2024) en de 2e reeks (2021-2025). De oproep loopt tot 15 juli 2019.

De geselecteerde scholen krijgen ondersteuning om de schoolomgeving te verbeteren en de school open te stellen voor de buurt.

 

Lees meer

29 april 2019

Tweede projectoproep “proeftuinen ontharding”

Met de tweede projectoproep ‘Proeftuinen ontharding’ wil het departement Omgeving initiatieven en inspanningen rond ontharding verder stimuleren en ondersteunen.

Overheden, verenigingen, organisaties, bedrijven en scholen kunnen een beroep doen op inhoudelijke expertise, communicatie en subsidies.

Er zijn drie thematische deeloproepen voor  onthardingsprojecten:

Lees meer

26 april 2019

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Deze week werd een nieuwe aanbesteding van het projectspecifieke DBFM-programma gepubliceerd. 

De projectcluster Provincialaat der Broeders van Liefde-KaSORT omvat de realisatie van vier scholenbouwprojecten: Sint-Jozef Zwijnaarde, THHI + PIUS X Tessenderlo, Sint-Victor Turnhout en Sint-Laurens Zelzate.

Lees meer

25 april 2019

Vierde oproep voor huursubsidies

AGION lanceert vandaag (25/04/2019) een vierde oproep voor de indiening van de huursubsidie-aanvragen. Elke inrichtende macht uit het gesubsidieerd onderwijs kan zich tot en met 15 juli 2019 kandidaat stellen om een huursubsidie voor schoolinfrastructuur te verkrijgen.

Lees meer

23 april 2019

Uniforme naamgeving documenten AGION

AGION wil graag duidelijk communiceren met de schoolbesturen en hen zo snel mogelijk verder helpen. Bij de aanvraag van een bepaalde procedure en tijdens het verdere verloop ervan bezorgt het schoolbestuur heel wat documenten en formulieren aan AGION. Om de dienstverlening vlotter te laten verlopen, werkt AGION sinds 3 december 2018 met een uniforme naamgeving voor de verschillende documenten en formulieren. Dit vergemakkelijkt de dossieropvolging voor de schoolbesturen en de verwerking ervan door AGION.

Dit document geeft een overzicht van de verschillende documenten en formulieren met de juiste naamgeving. Ook bij de verschillende procedures op de website, leest u welke naam u geeft aan elk document en formulier.

AGION voorzag een overgangsperiode t.e.m 31 maart 2019. Sinds 1 april 2019 verwachten wij dat u ons alle documenten en formulieren met een correcte naamgeving bezorgt.

Lees meer

23 april 2019

School in de kijker

AGION wil graag op regelmatige basis recent gerealiseerde scholen (nieuwbouw of grondige renovatie) met AGION subsidies of binnen het DBFM – programma ‘Scholen van Morgen’ in de kijker plaatsen en opnemen in de rubriek ‘Mooie voorbeelden’ op de website.

Lees meer

11 april 2019

Toegankelijkheid - iedereen wint

Vorig jaar vroegen Inter en Radio 2 welke hindernissen u zou willen wegwerken en hoe u dat zou willen doen. Het was duidelijk: de meeste inzendingen gingen over verplaatsingen, publieke omgeving, dienstverlening en vrije tijd.
Dit jaar gaan ze hiermee aan de slag met de campagne Toegankelijkheid, iedereen wint!

Lees meer

08 april 2019

200 miljoen euro voor extra plaatsen in de klas

De volgende 3 jaar komen er 18.500 plaatsen bij in 135 scholen in Vlaanderen en Brussel. Het gaat om 16.200 plaatsen in het secundair onderwijs en bijna 2.300 plaatsen in het basisonderwijs. Daarvoor investeren we 151 miljoen euro. Dat heeft de Vlaamse Regering op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs beslist. Daarnaast investeren we nog eens 50 miljoen euro extra voor bijkomende plaatsen in de klas in onder andere Aalst, Gent, Antwerpen, Brussel en de Vlaamse Rand. De voorbije jaren werd vooral in extra plaatsen in het basisonderwijs geïnvesteerd. Nu is er door de groei van het leerlingenaantal in het secundair onderwijs een inhaalbeweging in schoolcapaciteit nodig.

Lees meer

04 april 2019

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-project gelanceerd

Vorige week is een nieuwe aanbesteding van het projectspecifieke DBFM-programma gepubliceerd. Na de eerder gepubliceerde cluster Maldegem-Poperinge-Wingene en GO! cluster 01, is dit de derde aanbesteding.

Het gaat om het project Sint-Maartensscholen te Ieper van het vrij gesubsidieerd onderwijs. Met dit nieuwbouwproject worden de 2de en 3de graad van het College, Lyceum, Immaculata en Heilige familie samengebracht op een nieuwe locatie.

Deze opdracht heeft een gebouwoppervlakte van 22.880 m² en wordt indicatief geraamd op 46,5 miljoen euro zonder btw. 

Lees meer