U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

23 januari 2020

Vacature Teamcoach subsidiedossiers

AGION is op zoek naar een Teamcoach subsidiedossiers.

Lees hier het vacaturebericht

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan tot en met 9/02/2020.

Lees meer

14 januari 2020

Vacature burgerlijk ingenieur-architect

AGION is op zoek naar een burgerlijk ingenieur-architect.

Lees hier het vacaturebericht

Heb je interesse in deze functie? Solliciteren kan tot en met 2/02/2020.

Lees meer

10 januari 2020

Leermomenten ‘Bewegingsvriendelijke én gedeelde speelplaats’

Wil uw school van de speelplaats een kwaliteitsvolle, groene bewegingsruimte maken waar kinderen en jongeren graag vertoeven en prikkels ontvangen om te bewegen? Met een bewegingsvriendelijke én gedeelde speelplaats biedt u niet alleen bewegingsuitdagingen aan uw leerlingen, u creëert ook een open plek voor het jeugdwerk in de buurt. 

 

 

Lees meer

07 januari 2020

Uniforme naamgeving documenten AGION

Om de dienstverlening vlotter te laten verlopen, werkt AGION sinds april 2019 met een uniforme naamgeving voor de verschillende documenten en formulieren. Dat vergemakkelijkt de dossieropvolging voor de schoolbesturen en de verwerking ervan door AGION.

Lees meer

23 december 2019

Vlaanderen investeert in 185 scholenbouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert €105 miljoen in 185 schoolbouwprojecten. Het leeuwendeel van de investering gaat naar grote werken, zoals een volledige nieuwbouw. De rest van het bedrag gaat naar kleinere verbouwingen en renovatiewerken die bestaande gebouwen moderniseren en duurzamer maken. Zo kunnen 40 scholen ook fors besparen op hun energiefactuur. “We investeren deze regeerperiode in totaal een half miljard euro in schoolinfrastructuur”, zegt Weyts.

Lees meer

19 december 2019

AGION wenst iedereen fijne feestdagen

Het agentschap is tijdens de eindejaarsperiode gesloten van woensdag 25 december 2019 tem donderdag 2 januari 2020.

Wij helpen u graag terug verder vanaf vrijdag 3 januari 2020.

Lees meer

10 december 2019

Welzijn en onderwijs slaan de handen in elkaar voor multifunctionele infrastructuur

U overweegt om een gebouw te realiseren dat zowel welzijns- als onderwijsvoorzieningen huisvest? U wilt een voorziening bouwen of verbouwen en deze openstellen voor derden of uw gebouw zo ontwikkelen dat het later eenvoudig van functie kan veranderen en bent op zoek naar de juiste normen en procedures? Dan kunt u vanaf nu, naast de gebruikelijke contacten met ons agentschap, uw project voorleggen aan het Forum Multifunctionele Infrastructuur Zorg – Onderwijs. 

Lees meer

22 november 2019

Huursubsidies zorgen voor meer dan 100 extra schoolgebouwen

75 scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een huursubsidie waarmee ze extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. De investering van jaarlijks € 6 miljoen komt meer dan 16.000 Vlaamse leerlingen ten goede en realiseert 3.808 extra plaatsen. In deze regeerperiode zullen er dankzij dit soort financiële steun meer dan 100 schoolgebouwen bijkomen. Weyts: “Ik investeer deze regeerperiode € 500 miljoen in schoolinfrastructuur. We gaan gloednieuwe scholen bouwen, maar soms kan je daar echt niet op wachten. Waar de nood hoog is, gaan we huren zodat we alle leerlingen een plaats in een klas kunnen aanbieden”.

Lees meer

12 november 2019

24 miljoen voor scholenbouwprojecten in heel Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in de maand oktober € 24 miljoen toegekend aan scholenbouwprojecten. Er ging € 15 miljoen naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. De overige € 8,8 miljoen ging naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken zoals de modernisering van bestaande schoolgebouwen.  “We voorzien deze regeerperiode een half miljard euro voor investeringen in infrastructuur in heel Vlaanderen”, zegt Weyts.

Lees meer

31 oktober 2019

Energiebesparing drukt de kosten in 123 scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via AGION 12,3 miljoen euro in energiebesparende projecten in 123 scholen. Het gaat bijvoorbeeld over isolatie, hoogrendementsglas en hoogrendementsketels. Zo kan 3.688 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden worden en dalen de werkingskosten voor de scholen. “We besparen op de uitstoot én de energiefactuur van onze scholen”, zegt Weyts.

 

Lees meer