U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

01 maart 2021

Extra schoolruimte voor 100.000 leerlingen

Scholen kunnen vanaf vandaag huursubsidies aanvragen om sneller (extra) infrastructuur te realiseren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet voortaan elk jaar zo een oproep rond huursubsidies. Deze jaarlijkse oproepen moeten leiden tot 375 nieuwe projecten waarvan nog eens 100.000 leerlingen gebruik kunnen maken. Er wordt voorrang gegeven aan projecten die veel extra capaciteit creëren voor een langere periode en waarbij de extra infrastructuur gedeeld wordt met bijvoorbeeld sportclubs of jeugdverenigingen. “Elke leerling moet een kwalitatieve plaats in de klas hebben”, zegt Weyts. Waar de nood het hoogst is, willen we daarom vaker gaan huren en snelle oplossingen aanreiken”.

Lees meer

04 februari 2021

Steun voor 85 scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand zo’n € 28 miljoen in 85 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Lees meer

04 januari 2021

46 miljoen euro voor nieuwbouw of renovatie van scholen in Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand zo’n € 46 miljoen in meer dan 100 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Lees meer

26 november 2020

Steun voor meer dan 100 scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert deze maand meer dan € 27 miljoen in wel 105 scholenbouwprojecten. “We blijven investeren in onze schoolinfrastructuur. Ook in moeilijke tijden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Er gaat flink wat geld naar nieuwbouwprojecten, maar we renoveren ook oudere schoolgebouwen met het oog op meer duurzaamheid en ecologie”.

Lees meer

25 november 2020

Wanneer opent uw nieuwe of gerenoveerde school?

Omdat u subsidies van AGION hebt ontvangen, houdt dit in dat u ons bij nieuwbouw of een volledige renovatie op de hoogte brengt van de vooruitgang van uw infrastructuurproject. Bezorg ons daarom via info@agion.be de datum van de eerstesteenlegging of de openingsdatum van de infrastructuur.

Lees meer

06 november 2020

259 extra plaatsen in het buitengewoon basisonderwijs

Dankzij een impuls van ruim € 7 miljoen worden er via 7 bouwprojecten 259 extra plaatsen gecreëerd in het buitengewoon basisonderwijs. Het gaat voornamelijk om extra plaatsen voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Het is de eerste keer dat er specifiek voor extra capaciteit in het buitengewoon onderwijs extra middelen uitgetrokken worden.  “Dit past in een inhaalbeweging voor het buitengewoon onderwijs. We moeten meer focussen op de meest kwetsbare kinderen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We zetten nu eerst in op de plaatsen waar de noden het hoogst zijn”.

Lees meer

27 oktober 2020

Meer dan 100 extra scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 13 miljoen in 109 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur. De nood aan extra capaciteit is groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Naast nieuwbouwprojecten renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie, zodat deze gebouwen net als onze nieuwbouwprojecten voldoen in onder meer ventilatievoorziening.”, zegt Weyts.

Lees meer

23 oktober 2020

Nieuwe aanbesteding voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Op 20 oktober 2020 werd er een nieuwe aanbesteding voor het vrij gesubsidieerd onderwijs  gepubliceerd.

Het gaat om het scholenbouwproject Projectcluster Organisatie Broeders van Liefde – KISP en omvat 3 scholenbouwprojecten namelijk (1) Styrka Gent in Zwijnaarde (2) Sint-Victor in Turnhout  en (3) Sint-Laurens + KISP in Zelzate.

Lees meer

05 oktober 2020

Webinar over verluchten en ventileren op school

Het departement Onderwijs en Vorming heeft een webinar gemaakt waarin 5 experten volgende vragen beantwoorden:

Lees meer

29 september 2020

€ 10,7 miljoen voor scholenbouw in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 10,7 miljoen in 102 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.

Lees meer