U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

15 oktober 2019

AGION op Edubuild

Op donderdag 24 oktober 2019 is AGION aanwezig op de 6de editie van Edubuild, de vakbeurs voor bouw, renovatie, inrichting en onderhoud van het onderwijspatrimonium, in Flanders Expo te Gent.

Lees meer

26 september 2019

Bijna 1.400 extra plaatsen in de klas dankzij 18 miljoen euro extra capaciteitsmiddelen

Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs AGION op 25 september 30 scholenbouwprojecten voor extra plaatsen in de klas in het gesubsidieerd onderwijs goedgekeurd. Goed voor een investering van 18 miljoen euro. Het gaat daarbij om 7 compleet nieuwe projecten en 23 projecten die vroeger al goedgekeurd werden, maar waar nu een budgetverhoging komt.  Dankzij deze investering van 18 miljoen euro komen er in totaal bijna 1.400 extra plaatsen in de klas bij, vooral in het secundair onderwijs. De goedgekeurde projecten liggen verspreid over de meest capaciteitsgevoelige steden en gemeenten in Vlaanderen, met focus op extra plaatsen in het secundair onderwijs.

Lees meer

18 september 2019

Evaluatierapport Scholen van Morgen

De afgelopen jaren leverde het DBFM-prog ​ramma Sc ​holen van Morgen in heel Vlaanderen en Brussel op korte tijd 161 grote, meestal nieuwe ​ scholenbouwprojecten op. Nu 88% van de 182 voorziene DBFM-projecten zijn opgeleverd is de tijd rijp voor het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) om, in opdracht van de minister van Onderwijs, deze investeringsoperatie te evalueren en tegen het licht te houden.

Lees meer

13 september 2019

Vacature AGION Stafmedewerker

AGION stelt momenteel een vacature open voor een stafmedewerker.

De gezochte stafmedewerker zorgt voor de versterking van de beleidsadviserende rol van de afdeling en het agentschap door een cijfermatige en technisch-inhoudelijke ondersteuning.

Meer info over de vacature

(publicatiedatum 13/09/2019)

Lees meer

05 september 2019

Ruim 3.000 extra plaatsen in de klas

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft 34 nieuwe capaciteitsprojecten goedgekeurd. Dankzij die investering van bijna 27 miljoen euro komen er nog eens ruim 3.000 extra plaatsen bij in het basis- en het secundair onderwijs. De projecten komen bovenop de vele eerdere projecten die al werden goedgekeurd.

Lees meer

15 juli 2019

Bijna 40 miljoen euro subsidies voor scholenbouwprojecten in Vlaanderen en Brussel

Van maart tot en met mei 2019 zijn er 39,9 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs. 24,5 miljoen euro, gaat naar grote werken. De overige 15,4 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken voor de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium. Vlaams minister van Onderwijs zet zo de inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen en te moderniseren onverminderd voort.

Lees meer

04 juli 2019

onderzoek Multifunctionele Onderwijsinfrastructuur

AGION plaatste vandaag het rapport Multifunctionele Onderwijsinfrastructuur online.
 

AGION onderzocht 14 nieuwe projecten van multifunctionele onderwijsinfrastructuur en formuleert 16 praktische aanbevelingen.
 

 

 

Lees meer

21 juni 2019

Twee nieuwe aanbestedingen voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Deze week werden er twee nieuwe aanbestedingen voor het vrij gesubsidieerd onderwijs gepubliceerd.

Het gaat om het scholenbouwproject Egied Van Broeckhovenschool te Sint-Jans-Molenbeek van de vzw Ignatius scholen Brussel en het scholenbouwproject SKOG (Scholengroep van het Katholiek Onderwijs Gent).

Lees meer

06 juni 2019

energie-investeringen gemeentelijk onderwijs

In het kader van het Vlaams Klimaatplan roept AGION instellingen uit het stedelijk en gemeentelijk gesubsidieerd onderwijs op om investeringsvoorstellen in te dienen voor energiebesparende ingrepen in hun onderwijsinfrastructuur. Investeringen in isolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepompen en hoogrendementsketels komen in aanmerking voor deze subsidie.

De oproep staat open voor alle instellingen, maar bij gelijke CO2-reductie wordt voorrang verleend aan dossiers uit het deeltijds kunstonderwijs.

Lees meer

28 mei 2019

School in de kijker

AGION wil graag op regelmatige basis recent gerealiseerde scholen (nieuwbouw of grondige renovatie) met AGION subsidies of binnen het DBFM – programma ‘Scholen van Morgen’ in de kijker plaatsen en opnemen in de rubriek ‘Mooie voorbeelden’ op de website.

Lees meer