U bent hier

Nieuws

Ons nieuws

29 september 2020

€ 10,7 miljoen voor scholenbouw in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 10,7 miljoen in 102 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.

Lees meer

21 september 2020

Lokale besturen verdelen zelf € 34 miljoen extra capaciteitsmiddelen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts doet een beroep op de lokale besturen om de extra capaciteitsmiddelen voor extra plaatsen in de klas te verdelen. Er gaat € 34 miljoen extra naar 11 onderwijszones waar de capaciteitsnood zich het sterkst laat voelen. In elke onderwijszone is nu 1 lokaal bestuur aangeduid om een intergemeentelijke taskforce te coördineren. Uiterlijk tegen 20 november zal elke onderwijszone een concreet voorstel van verdeling van de extra middelen formuleren. “We willen snel schakelen”, zegt Weyts. “Lokale bondgenoten zijn het beste geplaatst om in te schatten waar de extra capaciteitsmiddelen het meeste goed doen”.

Lees meer

31 augustus 2020

26.000 extra plaatsen in de Vlaamse klassen

De Vlaamse Regering investeert € 237 miljoen in extra capaciteit voor het Vlaamse Onderwijs. Bovenop de € 196 miljoen capaciteitsmiddelen voor de periode 2019-2022 komen er nu nog eens € 34 miljoen extra capaciteitsmiddelen voor 2021. Die bijkomende middelen worden toegespitst op de regio’s waar de druk zich het sterkste laat voelen, zoals de Vlaamse Rand. De  investeringsimpuls mikt in totaal op zo’n 26.000 extra plaatsen. Bovendien worden er voor de eerste keer specifiek middelen uitgetrokken voor extra capaciteit in buitengewoon onderwijs. Het gaat om ruim € 7 miljoen. “We investeren in de kwaliteit van ons onderwijs en dus ook in een kwalitatieve plaats voor élk kind”, zegt Weyts.

Lees meer

27 augustus 2020

Meer ventilatie en verluchting in klaslokalen

De richtlijnen die scholen krijgen over ventilatie en verluchting worden geactualiseerd. Scholen krijgen ook meer informatie en begeleiding bij ventileren, verluchten en de aankoop van een CO2-meter. De Onderwijsinspectie zal tijdens schoolbezoeken ook ventilatie en verluchting onder de loep nemen. “Dankzij de voortschrijdende wetenschappelijke en technische inzichten komen we steeds meer te weten over de aanpak van het virus via ventilatie en verluchting”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Lees meer

24 augustus 2020

Vacature jurist DBFM-projecten

AGION is op zoek naar een jurist  DBFM-projecten.

Lees hier het vacaturebericht

Hebt u interesse in deze functie? Solliciteren kan tot en met 13/09/2020.

Lees meer

24 augustus 2020

€ 24 miljoen voor Vlaamse scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar  goed nieuws. Vlaanderen investeert € 24 miljoen in 193 Vlaamse scholenbouwprojecten. “Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Weyts.

Lees meer

11 augustus 2020

Projectoproep Natuur in je Buurt 2020

Bij Natuur en Bos van de Vlaamse overheid zorgen ze ervoor dat iedereen in Vlaanderen van de natuur kan genieten, nu en in de toekomst.  De projectoproep Natuur in je Buurt 2020 wil projecten ondersteunen die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijke uitdaging via natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen. Hierbij streven ze enerzijds naar meer bereikbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle natuur in de nabijheid van mensen en anderzijds naar een meer robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat ook de biodiversiteit blijvend ondersteund wordt.

Lees meer

13 juli 2020

Masterplan voor 1.000 nieuwe of gerenoveerde scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts schetst in een ambitieus Masterplan Scholenbouw hoe hij deze regeerperiode meer dan € 3 miljard gaat investeren in scholeninfrastructuur. Dat is nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode. De investeringsgolf biedt perspectief voor ruim 1.000 gloednieuwe of grondig gerenoveerde scholen.

Lees meer

08 juli 2020

Vlaanderen investeert € 23,5 miljoen in Vlaamse scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 23,5 miljoen in 181 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. “Kwaliteitsvol onderwijs, vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. Ook dat werd door de coronacrisis nogmaals aangetoond”, zegt Weyts. “We hebben dringend nood aan extra schoolbanken en dus  blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst.”

Lees meer

08 juli 2020

Twee nieuwe aanbestedingen voor projectspecifieke DBFM-projecten gelanceerd

Vorige week werden 2 nieuwe aanbestedingen van het projectspecifieke DBFM-programma gepubliceerd. 

Het gaat om de Projectcluster KOBA en de vzw Scholengemeenschap Lanaken.

De Projectcluster KOBA bestaat uit 7 scholenbouwprojecten namelijk (1) St.-Norbertus en St.-Lodewijk te Antwerpen, (2) Technicum Noord-Antwerpen te Antwerpen, (3) Moretus 1 – campus bovenbouw te Antwerpen (Ekeren), (4) GVBS JOMA te Antwerpen (Merksem), (5) GVBS Sint-Catherina te Stabroek, (6) Sint-Jan Berchmanscollege te Malle en (7) Sint-Ursula te Lier.

Lees meer