U bent hier

School in de kijker

AGION wil graag op regelmatige basis recent gerealiseerde scholen (nieuwbouw of grondige renovatie) met AGION subsidies of binnen het DBFM – programma ‘Scholen van Morgen’ in de kijker plaatsen en opnemen in de rubriek ‘Mooie voorbeelden’ op de website.
 

Campus Cadix Antwerpen

Campus Cadix, het vroegere SISA, is een campus voor wetenschap, techniek en kunst. De campus heeft een oppervlakte van maar liefst 24 073 m². Het project omvat de volledige restauratie van het Van Averbekegebouw en het gedeelte van de CAD-loodsen, alsook een nieuwbouw voor een technische school met klassen en praktijklokalen. De omgevingswerken omslaan een totale oppervlakte van 4 414 m².
De 1ste fase van de campus Cadix is al opgeleverd. De gerestaureerde CAD-loodsen fungeren nu als sportzaal, refter en een grote drukkerij. Het oorspronkelijke aanwervingslokaal voor de havenarbeiders is nu in gebruik als sportzaal. De gymzalen en refter profiteren maximaal van de royale afmetingen en openheid van de ruimten en respecteren het oorspronkelijke karakter van de hallen.

De volledige oplevering van het project is voorzien voor 15 juli 2021.

Wilt u ook uw recent gebouwde of vernieuwde schoolgebouw in de kijker plaatsen?
Wij ontvangen graag een aantal representatieve foto’s (met vermelding van de fotograaf) samen met de naam en het adres van de school en een toelichting over het bouwprogramma op ons e-mailadres info@agion.be (of via We transfer).