U bent hier

Bouwprogramma

De initiële opdracht voor de school de Kleine Prins was de verbouwing van een voormalig kinderdagverblijf dat deel uitmaakt van een scholencomplex uit de jaren 1950. De renovatie van het kinderdagverblijf tot klaslokalen had tot doel - binnen hetzelfde budget - het gebouwencomplex te herstructureren, de administratieve lokalen een logische plaats te geven en de kapel in ere te herstellen. Dit was voor de architecten enkel mogelijk door het bestaande gebouw te onderzoeken op zijn bouwkundige kwaliteiten en deze zoveel mogelijk te hergebruiken.

Dankzij het scherp stellen van de opdracht en keuzes maken slaagden de architecten erin om met een beperkt budget meer oppervlakte aan te pakken.

Een zwevend volume met een volledig beglaasde gevel en diagonale raamverdeling staat haaks op het bestaande gebouw. Een gelijkvormige, diagonale structuur komt terug in de balustrade voor de half verzonken klaslokalen. Deze twee figuren zorgen voor een mooie verbinding tussen de speelruimte en het gebouw. Het zwevende volume huisvest de directie die vanuit die hoek de speelplaats kan overschouwen.

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht