U bent hier

01 april 2021

Start 182ste bouwwerf Scholen van Morgen en 169 projecten volledig opgeleverd

Op maandag 29 maart ondertekenden Hasp-O Centrum en de DBFM-vennootschap het laatste contract van Scholen van Morgen.  Dit betekent de start van de 182ste en laatste bouwwerf binnen het DBFM-programma. Het gaat om een nieuwe scholencampus van de Hasp-O Centrum te Sint-Truiden. Dit project is goed voor een investering  van 38 miljoen euro. De oplevering is voorzien begin 2023.

Hiermee bereiken we een nieuwe mijlpaal in het DBFM-programma Scholen van Morgen. De laatste school start de werf binnen een grootschalige publiek-private samenwerking. Daarnaast kunnen we ook uitkijken naar de laatste projecten die de bouwfase zullen beëindigen. Tot op vandaag zijn al  169 projecten volledig opgeleverd.

De laatste en 182ste werf start deze maand in Sint-Truiden met de bouw van een nieuwe scholencampus voor Hasp-O centrum. Deze nieuwe secundaire school voor het voormalige KCST en Technicum zal 18.000 m² oppervlakte nieuwbouw omvatten met leslokalen, werkplaatsen, administratie, refter, sporthal en omgevingsaanleg.

Midden maart werden zowel de GO! campus futura te Geluwe en de nieuwbouw voor Scholengroep Sint-Rembert te Torhout opgeleverd.
De GO! campus futura voor buitengewoon basisonderwijs te Geluwe herbergt 21 klassen, een polyvalente zaal, een refter en administratieve lokalen. Het geheel resulteert in een levendige leeromgeving die het educatieve karakter van de school versterkt. Het project van circa 2.000 m² creëert extra capaciteit, goed voor 196 leerlingen die hier vanaf volgend schooljaar gebruik van zullen maken.
De nieuwbouw voor Scholengroep Sint-Rembert te Torhout van circa 3.600 m² zorgt voor extra capaciteit en meer dan 220 extra plaatsen. In totaal zullen na de paasvakantie meer dan 1000 leerlingen onderwijs genieten in de vele crea-klassen en co-teachinglokalen van de nieuwe school. De sporthal van het project zal voor 270 leerlingen dienst doen.

Deze week werd de GO! Europaschool en Middenschool te Bredene opgeleverd.

Dit jaar zullen nog 10 ‘Scholen van Morgen’ in gebruik genomen worden. Goed voor een totale investering van 122 miljoen euro aan nieuwe schoolgebouwen in 2021 binnen het DBFM-programma Scholen van Morgen.

Lees meer over het DBFM-programma

Project Hasp-O Centrum Sint-Truiden - Beelden: Architecten aan de Maas.

dbfm 1.jpg     dbfm 2.jpg

Project GO! campus futura Geluwe - Beelden: AG Real Estate

dbfm 3.jpg     dbfm 4.jpg

Project Sint-Rembert te Torhout - Beelden: AG Real Estate

dbfm 5.jpg     dbfm 6.jpg