Bouwprogramma

De nieuwe WICO campus in Neerpelt vormt het sluitstuk van het masterplan voor WICO in Pelt met als doel een grondige modernisering van het secundair onderwijs. 

Het project betreft een volledig vernieuwde campus STEM/Economie met zowel de afbraak van een aantal oude gebouwen, de renovatie van de overblijvende gebouwen als vier nieuwe gebouwen voor ateliers en klaslokalen.

De gebouwen omvatten nieuwe ateliers voor de afdelingen (auto)mechanica en lassen, een houtafdeling en een schilderafdeling. Ze zijn uitgerust met een modern machinepark voor de technische richtingen. Daarnaast huisvest een nieuwe blok een studiezaal, een fietsenstalling, leerlingen-sanitair, ateliers voor de afdeling elektriciteit en 24 klaslokalen.

Alle bestaande gebouwen zijn, conform de EPB-eisen, voorzien van buitenisolatie en nieuw buitenschrijnwerk. In de bestaande gebouwen werden nieuwe labo’s ingericht voor de wetenschapsrichtingen. Ook het gebouw van de afdeling economie onderging een grondige renovatie.

In de nabije toekomst breidt de bestaande sporthal nog uit met vier kleine zaaldelen voor lichamelijke opvoeding, een studiezaal en een bijkomend leerlingen-sanitair.

De beek “de Dommel” doorkruist de campus. Haaks hierop ontsluit een centrale voetgangers-as en -brug de volledige campus en maakt de verbinding met de hoofdingang aan het Stationsplein.

Het geheel vormt een gebouwencomplex met witte, lichte gebouwen voorzien van het nodige groen in de vorm van zones met bermgras en verschillende bomen. De aanwezigheid van de Dommel en twee grote vijvers voor opvang van regenwater versterken de aanwezigheid van de natuur binnen de campus.

Vele leerlingen en bezoekers ervaren een echt campusgevoel zodra ze de site betreden.

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht