Bouwprogramma

Steinerschool De Wingerd bouwde een nieuw, warm en gezellig huis voor de kinderen, het pedagogisch college,  het zorgteam, de administratie, de directie en de ouders.

Het ontwerp integreert het schoolgebouw feilloos in het groene domein. Vanuit elke hoek heeft de bezoeker zicht op het bospaadje, het speelbos, de moestuin of de feestweide.

Daarmee straalt het huis echt de waarden van de pedagogie van Steinerschool De Wingerd uit: warmte, ontmoeting, natuur, plezier en beweging.

Het nieuwe huis geeft onderdak aan de houtbewerkingsklas, een berging voor tuinbouwmateriaal, een zorgklasje om individueel of in groepjes met kinderen te werken, een warm onthaal met toegankelijke balie voor elke bezoeker, een EHBO-lokaal, een leraarskamer met keuken, een vergaderruimte en individuele werkplekken, een kopieerkamer, een bergruimte voor didactisch materiaal en  toneelkledij, een vakbibliotheek, een archief en bureaus voor de zorgcoördinator en de directie.

“Al het werk dat vroeger in een barak, container of tuinhuis gebeurde, heeft nu een warme, lichte, rustige, energiezuinige eigen plek gekregen, waardoor het werk aangenamer en efficiënter is. Je kan hier rustig je les voorbereiden of verbeteren, even op adem komen, individueel werken met een kind of een klein groepje kinderen, samen zitten met een collega, met heel het team rond de tafel zitten voor een overleg of vorming, etc. De lessen houtbewerkingen kunnen binnen doorgaan in plaats van in de buitenklas.”

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht