Bouwprogramma

Zondag 14 oktober 2023 vond de feestelijke en officiële opening plaats van de nieuwe stedelijke basisschool Echo in Oudegem.Het nieuwe gebouw versterkt  en ondersteunt de innovatieve werking van de school. "Het gebouw is een sterke weerspiegeling van kwaliteitsvol onderwijs, klaar voor de toekomst", zegt directeur Danny Verneirt.De eerste fase van het grootschalige renovatie- en nieuwbouwproject voor basisschool Echo bestond in 2019 uit een gebouw met twee kleuterklassen, een buitenspeelhoek, een nieuwe refter, een keuken, sanitair, twee klaslokalen, een nieuw leraarslokaal en een directiebureau. Nadien ondergingen de bestaande gebouwen een grondige renovatie. Gelijktijdig werd ook een nieuwbouw opgetrokken. In 2022 konden twee peuterklassen hun intrek nemen in de gerenoveerde gebouwen. In 2023 werden de werken afgerond.Alle klaslokalen en administratieve ruimtes hebben nu hun plekje gevonden. Ze baden in licht en ruimte en zijn voorzien van de laatste nieuwe technologie. 

Het bouwprogramma omvatte ook het amfitheater (een gloednieuwe overdekte buitenklas), een polyvalente ruimte en een berging voor het oudercomité. De nieuwe speelplaats en tuin zijn omgetoverd in een uitdagend, veilig en groen speelparadijs met o.a. een speelheuvel, een voetbalveld, een rekstok en interactieve wanden. 

"De nieuwe infrastructuur met oog voor klimaat en energie biedt nog meer kansen om te werken in kleine groepen en co-teaching. Het is elke dag genieten voor leerlingen, ouders en leerkrachten in zo'n sterke en motiverende omgeving."

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht