Bouwprogramma

Op de site van Sportbasisschool De Oester in Gooik wordt een nieuw complex van 1.750 m² gerealiseerd. Gezien hoogteverschil op het domein heeft het Basisteam geopteerd voor een compact gebouw in 2 verdiepingen. Op het gelijkvloers, toegankelijk langs de voorzijde, zijn de administratie en de kleuterklassen geplaatst. Op de verdieping vinden we de lagere schoolklassen en enkele andere klaslokalen. Deze zijn direct langs de achterzijde ontsloten waardoor we dit gerust een tweede gelijkvloers mogen noemen. In het gebouw zelf wordt het hoogteverschil opgevangen met een dubbelhoge polyvalente ruimte.

De kleuterspeelplaats sluit aan op de overdekte inkom van de school en de grote polyvalente ruimte. De voor- en naschoolse opvang zal ook gebruik maken van deze polyvalente dubbelhoge ruimte en de aansluitende kleuterspeelplaats. Direct aansluitend op de kleuterspeelplaats en de kleutertuin is een sanitair voorzien toegankelijk van binnen en buiten.

In een tweede fase, die aanvangt na de verhuizing en de afbraak van de laatste klascontainers, wordt de speelplaats voor de lagere school achteraan aangelegd. Aansluitend aan de school voorzien we een overdekt gedeelte dat overvloeit in de open speelplaats. Het sanitair blok kan ook hier van zowel binnen als buiten bereikt worden.