Bouwprogramma

Vrijdag 8 september 2023 vond de feestelijke opening plaats van de wetenschapsklassen, het Open Leercentrum en de speelpaats van Regina Caelilyceum in Dilbeek. 

Het Lyceum investeerde in een nieuw wetenschapsblok met twee chemielokalen, twee fysicalokalen, twee biologielokalen en een nieuw vaklokaal voor aardrijkskunde. De nieuwe lokalen zijn uitgerust met ruime werktafels en beschikken over al het nodige didactisch materiaal.

Het voormalige kloostergedeelte van de school huisvest het Open Leercentrum; een eigentijdse, multifunctionele studieruimte, waar leerlingen en leraren in stilte komen werken. Elementen van het oude kloostergebouw en de kapel zijn prachtig geïntegreerd in de nieuwe architectuur.

De leerlingen ervaren het vernieuwde OLC als zeer positief:

  • “Het is nu veel moderner en dat is toffer. De hele zaal is meer aangekleed.”
  • “Het nieuwe OLC is mooi en dat werkt stimulerend. Het is er ook erg rustig en dat is fijn om te werken, bijvoorbeeld na school om huiswerk te maken of lessen te leren.”
  • “Nu zijn er duidelijk afgebakende ruimtes waar je ofwel in groep ofwel apart kan zitten. Dat zorgt voor een heel andere sfeer dan vroeger.”

Op de vernieuwde speelplaats omzomen kleine percelen groen de grote stenen dambordvlakken. De vele houten banken rond de speelplaats nodigen uit om even te verpozen of om gesprekken aan te knopen. Onder de grote luifel kan men ook bij regenweer van de buitenlucht genieten.

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht