U bent hier

Bouwprogramma

Einde 2012 neemt het Centrum voor Basiseducatie (CBE) Leuven haar intrek in de vernieuwde open school op de site van de voormalige legerkazerne Michotte. De nieuwe thuishaven biedt plaats aan 24 klassen en een open leercentrum met de meest moderne communicatiemiddelen voor ruim 2000 cursisten.

De nieuwbouw omvat een transparante voorgevel en een cafeteria dat dienst doet als verbinding tussen straat-school en oud-nieuw. Talrijke milieuvriendelijke bouwtechnieken houden het energiepijl zo laag mogelijk . De energieprestatie van deze nieuwbouw voldoet aan de huidige strenge reglementering inzake luchtdichtheid en isolerend vermogen.

De bestaande kazerne werd voorzien van een nieuwe dakstructuur, geïsoleerd en afgewerkt met zinken dakbedekking. Zonnepanelen en aangepaste data aansluitingen voor digitale schoolborden zijn eveneens beschikbaar.

De patio en de binnentuin krijgen een extra cachet door de combinatie van groenaspecten en herbruikte kasseien van de vroegere kazerne. De integratie van de bijgebouwen creeërt een overzichtelijke open schooleenheid. Onder het binnenplein bevindt zich een ondergrondse parkeergarage. Sanitaire blokken herhalen zich op elk niveau in de oude kazerne en bovendien is er ruimte voor keuken, berging en enkele technische lokalen.

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht