U bent hier

Weyts investeert € 21,5 miljoen in Vlaamse scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 21,5 miljoen in 186 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts. “Nu leerlingen terug naar de klas kunnen, blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “Deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand mei via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 21.540.600,10 in maar liefst 186 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

De Taborschool in Sint-Maria-Aalter kan rekenen op 2 miljoen euro voor de realisatie van een nieuwbouw. Vrije Basisschool ’t Brugske Dadizele en Vrije Basisschool ’t Brugske Slypskapelle in Moorslede kunnen met anderhalf miljoen euro aangekochte gebouwen geschikt maken voor het  onderwijs. In Antwerpen krijgt de Stedelijke Lagere School De Vlinderboom een verhoging van € 1,3 miljoen subsidie voor verbouwingswerken. VTI Ieper voert met 964.000 euro werken uit aan gebouw H Houtafdeling. VLOT! In Lokeren kan in het kader van capaciteitstekort met € 936.000 financiële steun klaslokalen met bijhorende administratie en pedagogische functionaliteiten uitbouwen.

“Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen wekenlang hebben leeggestaan dat we niet bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij de lesdagen in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.”

Bijlage: gedetailleerde overzichten per provincie en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bron:
Persmededeling 10 juni 2020
Kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister Van Onderwijs Ben Weyts

(publicatiedatum 10/06/2020)