U bent hier

Vlaanderen investeert € 23,5 miljoen in Vlaamse scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 23,5 miljoen in 181 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. “Kwaliteitsvol onderwijs, vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. Ook dat werd door de coronacrisis nogmaals aangetoond”, zegt Weyts. “We hebben dringend nood aan extra schoolbanken en dus  blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “Deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur, een half miljard meer dan tijdens de vorige regeerperiode”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand juni via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 23.565.030,04 in maar liefst 181 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

Er ging €14,9 miljoen naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. Vrije Basisschool Kindercampus Godsheide in Hasselt kan rekenen op €2,9 miljoen voor de realisatie van een nieuwbouw en omgevingswerken. Vrije Basisschool Sint-Martinus in Sint-Jans-Molenbeek realiseert met € 2,3 miljoen een nieuwbouw, verbouwings- en omgevingswerken. In Waregem krijgt de Vrije Basisschool € 1,4 miljoen subsidie voor afbraakwerken en de bouw van een nieuwe vleugel met een refter, klaslokalen, een overdekte speelplaats en een fietsenstalling. Vrije Basisschool - Maria Boodschap in Antwerpen voert met €1,3 miljoen een nieuwbouw, verbouwingswerken en omgevingswerken uit. Vrije Kleuterschool - Wonderwijzer in Schilde kan met €1,2 miljoen een schoolgebouw bouwen met een LO-ruimte en polyvalente ruimte en een ondergrondse fietsenstalling.

Lees hier het volledige persbericht

Bron:
Persmededeling 30 juni 2020
Kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister Van Onderwijs Ben Weyts

(publicatiedatum 08/07/2020)