U bent hier

Projectoproep Natuur in je Buurt 2020

Bij Natuur en Bos van de Vlaamse overheid zorgen ze ervoor dat iedereen in Vlaanderen van de natuur kan genieten, nu en in de toekomst.  De projectoproep Natuur in je Buurt 2020 wil projecten ondersteunen die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijke uitdaging via natuurontwikkeling of door de aanleg van natuurelementen. Hierbij streven ze enerzijds naar meer bereikbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle natuur in de nabijheid van mensen en anderzijds naar een meer robuuste en veerkrachtige Vlaamse natuur zodat ook de biodiversiteit blijvend ondersteund wordt.

  • Overheden, verenigingen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen en organisaties kunnen een project indienen. Ook samenwerkingsverbanden tussen de doelgroepen zijn mogelijk.
  • Voor inspiratie of voorbeelden van andere projecten kan je hier terecht: www.natuurenbos.be/laureaten-projectoproep-natuur-je-buurt-2019
  • U kan de aanvraag voor uw project indienen tot 15 september 2020.

Meer info over de voorwaarden de volledige procedure vindt u terug in het subsidiereglement

Het Bosforum en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid werkten recent samen aan het ‘praktijkgericht actieplan natuur en gezondheid’. Het plan bevat een brede waaier aan aanbevelingen om natuuroplossingen in het kader van onze gezondheid tot stand te brengen. Het actieplan vormt dus het perfecte brugje naar de projectsubsidie Natuur in je buurt.