18 april 2017

Minder betalen en minder CO2? Natuurlijk doet mijn school mee!

Vandaag lanceert minister Crevits de oproep aan scholen om hun verwarmingsinstallatie correct te laten afstellen tegen de volgende winter. Een optimaal afgestelde verwarmingsinstallatie kan tot meer dan 10 % energie besparen en dit met een eerder beperkte investering. Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits voorziet de Vlaamse Regering voor uitgevoerde werken bovenop het wettelijk nazicht van de verwarmingsinstallatie hiervoor een éénmalige klimaatsubsidie.

Deze éénmalige klimaatsubsidie betreft maximaal 500 euro per verwarmingsinstallatie tot 100 kilowatt en 1500 euro voor een verwarmingsinstallatie boven 100 kilowatt. Wie na 1 juli 2017 zijn dossier indient, krijgt nog respectievelijk 400 euro of 1400 euro.

Het afstellen van verwarmingsinstallaties in scholen is één van de 11 klimaatmaatregelen waarmee de onderwijssector helpt bij de realisatie van de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse regering.

Een goed onderhouden en afgestelde verwarmingsinstallatie is zeer belangrijk. Zo bespaart de school op energiekosten en komt er ook minder CO² vrij.

Lees meer over de oproep en de modaliteiten in deze flyer en op www.mijnschoolhelpthetklimaat.be