U bent hier

27 oktober 2020

Meer dan 100 extra scholenbouwprojecten in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 13 miljoen in 109 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur. De nood aan extra capaciteit is groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Naast nieuwbouwprojecten renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie, zodat deze gebouwen net als onze nieuwbouwprojecten voldoen in onder meer ventilatievoorziening.”, zegt Weyts.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeert in de maand oktober via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 13.060.684 in 109 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

Er gaat €7,7 miljoen naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. Vrije Basisschool De Tuinwijk in Hasselt kan rekenen op €2,1 miljoen voor werken na aankoop van een klooster. In Dilbeek realiseert Regina-Caelilyceum met € 1,8 miljoen verbouwingswerken aan het kloostergebouw en aan de wetenschapsklassen, de renovatie van de bestaande speelplaats en het plaatsen van een nieuwe luifel. ZAVO in Zaventem krijgt € 1,3 miljoen capaciteitsmiddelen voor de bouw van schoolgebouw met klassen, een turnzaal, een ondergrondse parking en een fietsenberging. De Vrije Basisschool in Kortrijk voert met €866.000 verbouwingswerken uit aan de bestaande paviljoenen voor twee klassen en het sanitair, verplaatst de overdekte speelzone, legt de speelplaats heraan met extra groenzones, herstelt een bestaand dak en doet aanpassingen aan de ramen. Vrije School Buitengewoon Secundair Onderwijs De Bremberg in Diest bouwt met €783.000 een nieuwe vleugel voor klaslokalen en een bijhorende speelplaats met overdekking.

”We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”

Lees hier het volledige persbericht

Bron:
Persmededeling 27 oktober 2020
Kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister Van Onderwijs Ben Weyts

(publicatiedatum 27/10/2020)