U bent hier

€ 24 miljoen voor Vlaamse scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts brengt aan de vooravond van het nieuwe schooljaar  goed nieuws. Vlaanderen investeert € 24 miljoen in 193 Vlaamse scholenbouwprojecten. “Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Weyts.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand augustus via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 23.691.765,10 in maar liefst 193 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

Blikvangers zijn onder meer de Vrije Middenschool 1 en 2 en het Sint Jan Berchmansinstituut in Zonhoven en het Virga Jessecollege in Hasselt. Zij kunnen samen rekenen op € 4,4 miljoen capaciteitsmiddelen voor  de realisatie van een nieuwbouw, verbouwingswerken, omgevingswerken en eerste uitrusting. In Maasmechelen realiseert Campus de Helix met € 3 miljoen een nieuwbouw. Vrije Basisschool Wonderwijs KODB in Hoeselt krijgt € 1,8 miljoen subsidie voor de  heraanleg van de speelplaatsverharding en groen en een nieuwbouw voor de lagere school incl. eerste uitrusting en buitenaanleg. VIIO 1 in Borgloon voert met € 1,2 miljoen renovatie - en omgevingswerken uit. Gemeentelijke Basisschool in Sint-Genesius-Rode ontvangt € 1 miljoen in het kader van een promotieovereenkomst voor de nieuwbouw van de basisschool.

“Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder  bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Lees hier het volledige persbericht

Bron:
Persmededeling 24 augustus 2020
Kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister Van Onderwijs Ben Weyts

(publicatiedatum 24/08/2020)