U bent hier

€ 10,7 miljoen voor scholenbouw in Vlaanderen

Vlaanderen investeert € 10,7 miljoen in 102 scholenbouwprojecten Vlaanderen. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “De klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “In deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand september via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 10.701.151,83 in 102 scholenbouwprojecten in Vlaanderen.  

Er ging € 7 miljoen naar grote werken zoals een volledige nieuwbouw. Vrije Basisschool Prizma - Heilige Familie in Izegem kan rekenen op € 1,4 miljoen voor  de realisatie van een nieuwbouw, verbouwingswerken, omgevingswerken en eerste uitrusting. In Vilvoorde realiseert Gemeentelijke Basisschool - ’t Groentje met € 1,1 miljoen een nieuwbouw en verbouwingswerken. Het Leonardo College in Denderleeuw krijgt € 988.000 capaciteitsmiddelen voor een nieuwbouwvolume met negen klaslokalen, een onthaal en een directiebureau. Sint-Paulusschool campus VTI 2 in Waregem voert met € 827.000 de verbouwing van een grootkeuken en polyvalente ruimtes uit, de verbouwing en optimalisatie van technieken van sanitair en warmwaterproductie. Gemeentelijke Basisschool - De Letterbijter in Wezembeek-Oppem ontvangt € 631.000 voor de afbraak van de bestaande school en het ontwerp van en nieuw ruimtelijk geïntegreerd en kwalitatieve school.

”We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.”

Bron:
Persmededeling 29 september 2020
Kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams Minister Van Onderwijs Ben Weyts

(publicatiedatum 29/09/2020)