U bent hier

Bouwprogramma

Het gebouw in U-vorm volgt de grenzen van het perceel en wendt zich met neutrale wanden af van de omgeving. Het administratief gebouw wijkt terug ten opzichte van de toegangsweg waardoor een voorplein ontstaat dat gebruikt wordt voor buitenactiviteiten en het op- en afhalen van de kinderen.

De binnenplaats is het hart van de school en doet dienst als speelplaats, verkeersruimte, theater en ontmoetingsruimte voor ouders, leerkrachten en kinderen. Elke klas beschikt over een eigen moestuintje. De organisatie van het gebouw is afgestemd op de Freinet-pedagogie: coöperatie in plaats van competitie.

De klasvleugels hebben twee aan twee gemeenschappelijke inkomhalletjes toegankelijk vanop de verhoogde houten vloer. Door het weglaten van gangen was het mogelijk om de klassen ruimer te maken zonder de fysisch-financiële norm te overschrijden. Tussendeuren en tussenruimtes verbinden de verschillende klassen en bevorderen zo het contact tussen leerlingen van de verschillende groepen.

Een zitput dient als extra groepsruimte voor binnenactiviteiten. De polyvalente zaal is langs de zitput gelegen maar heeft ook een aparte toegang waardoor de zaal gemakkelijk voor naschoolse activiteiten gebruikt kan worden (avondopvang, feestzaal, sportzaal voor sportclubs).

 

Projectfoto's

Binnenaanzicht