U bent hier

Basisschool Emmaüs

Via de realisatie van een gebouw met maximale vrije ruimte en een speelse rode gevelbekleding kreeg Basisschool Emmaüs een grondige facelift. Het nieuwe volume biedt plaats aan de turnzaal en de refter. Het vervangt enkele gebouwen uit de jaren 50.

Het nieuwe gebouw is opgevat als een industriebouw. Het heeft een metaalstructuur met kolommen en balken. De gevels en het dak zijn bekleed met rode sandwichpanelen.

De turnzaalvloer bevindt zich op de kelderverdieping en ook het gelijkvloers maakt deel uit van de turnzaal. Dit resulteert in een hoogte van goed 7 meter, ideaal voor alle sporen. Er zijn ook kleedruimtes en voldoende berging voorzien. De refter bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via de centrale trap.

Binnen in de refter en de turnzaal is gewerkt met akoestische panelen in functie van een optimaal gebruikscomfort. De technieken voldoen aan de recentste normen. Zo is het gebouw volledig uitgerust met ledverlichting en is er een ventilatiesysteem D geïnstalleerd.

In de toekomst kan het gebouw ook ingezet worden voor buitenschoolse activiteiten. Zowel de turnzaal als de refter zijn rechtstreeks toegankelijk vanaf de openbare weg.

Projectfoto's

Buitenaanzicht

Binnenaanzicht