Kies voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie

Voor investeringen in oa. isolatie, hoogrendementsketels en zonnepanelen kunt u tot 500.000 euro (excl. btw) renteloos lenen voor een periode van 15 jaar.

Investeren in energie-efficiëntie levert dubbele winst op:

1. een blijvende CO2- reductie, wat goed is voor het klimaat

2. een lagere elektriciteitsfactuur voor de school, wat de werkingskosten drukt

Lees alle informatie over het afsluiten van een energielening in deze rubriek of in deze PDF.

Van zonnelening naar energielening

AGION biedt al sinds september 2017 goedkope leningen aan voor het plaatsen van zonnepanelen. Tot nu toe zijn met deze leningen voor 27 686m² aan zonnepanelen geïnstalleerd op de schoolgebouwen in het gesubsidieerd vrij en officieel onderwijs in Vlaanderen.

Het toepassingsgebied van deze leningen werd al uitgebreid naar verschillende investeringen in hernieuwbare energie: zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, warmtekrachtkoppelingscentrale (WKK-centrale), …

Maar het aanbod wordt nu nog interessanter!
U kunt voortaan volledig renteloos lenen tot 500 000 euro (excl. btw) voor een periode van 15 jaar. Bovendien moet het geld niet meer alleen geïnvesteerd worden in hernieuwbare energie: het mag ook aangewend worden voor energie-efficiëntie. U kunt dus ook investeren in bijvoorbeeld betere isolatie of hoogrendementsketels.

Een eenvoudige aanvraagprocedure en hulp bij de voorbereiding, plaatsing en kwaliteitsopvolging zorgen ervoor dat uw investering onmiddellijk alle voordelen oplevert.

Heeft u nog vragen over de energielening? Mail ons op energielening@agion.be